Δραστηριότητες

Η «επιστροφή στη φύση» μέσω εναλλακτικού τουρισμού είναι μια μοναδική εμπειρία. Με τη διαμονή στις οικίες Πετροκάλλι, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή ζωή των Κυθήρων.

Σε ορισμένες περιόδους του έτους φροντίζουμε να προσφέρουμε μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, να φτιάχνουμε παραδοσιακά λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, να ζυμώνουμε ψωμί και να συλλέγουμε άγρια χόρτα, βότανα, μανιτάρια, σαλιγκάρια κ.α.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν στο μάζεμα της ελιάς και τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, την απόσταξη τσίπουρου, τον τρύγο και την παραγωγή κρασιού από βιολογικά σταφύλια, την καλλιέργεια λαχανικών, την επεξεργασία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, την εκτροφή κατοικίδιων ζώων (αρνάκια, κόκορες, κατσικάκια κ.λ.π.)
2017-04-11 11.58.11

Παραδοσιακή μαγειρική


Εάν έχετε ενδιαφέρον για την κυθηραϊκή ή/και την ελληνική κουζίνα ή απλώς αγαπάτε τη μαγειρική, σας προσκαλούμε στα μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής. Θα περπατήσουμε στο περιβόλι και θα επιλέξουμε φρέσκα, αγνά λαχανικά και χόρτα, τα οποία στη συνέχεια θα τα μαγειρέψουμε και θα τα απολαύσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρικής.
olives01

Συγκομιδή ελιάς και παραγωγή ελαιολάδου


Ελάτε μαζί μας την περίοδο συλλογής ελιάς, το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και μάθετε πώς να μαζέψετε ελιές και να κάνετε βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μια επίσκεψη σε ένα τοπικό ελαιοτριβείο, ζεστές σούπες, τζάκι και επιτραπέζια παιχνίδια μαζί με περιπάτους στη ζωντανή φύση του αγροκτήματος μας.
rosemary01-650x400

Συλλογή άγριων βοτάνων


Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερη εμπειρία, αφιερωμένη σε όλους όσους αναζητούν αυθεντικότητα, μακριά από τα κλισέ του ψυχαγωγικού τουρισμού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα άνετα παπούτσια, να περπατήσετε στη φύση για λίγο, να συλλέξετε τα βότανα, να τα παρατηρήσετε και να τα συγκρίνετε με άλλα φυτά. Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για αυτό: τα νεαρά φυτά μεγαλώνουν μετά το καλοκαίρι και οι πρώτες βροχές και τα χρώματα του Φθινοπώρου, εδώ στα Κύθηρα, είναι πανέμορφα και εκπληκτικά.
Petrokalli Kythira Rural activities

Τρύγος και παραγωγή κρασιού από βιολογικά σταφύλια


Ελάτε μαζί μας να μαζέψετε τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο, πιέστε τα παραδοσιακά στους ήχους της μουσικής που περιβάλλεται από τη μαγευτική θάλασσα των Κυθήρων. Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας κρασί. Τα αρώματα των σταφυλιών καλωσορίζουν τους λάτρεις του κρασιού!
Petrokalli studios, hotel apartments in Kythira island, Greece, Rural Activities

Φτιάξτε λαδοπαξίμαδα


Μάθετε πώς να φτιάχνετε αλεύρι από βιολογικό σιτάρι και φτιάξτε τα δικά σας λαδοπαξίμαδα με το ονομαστό ελαιόλαδο Κυθήρων.
kalamos1

Περίπατοι & Πεζοπορίες


Το χωριό μας, ο Κάλαμος και όλο το νησί των Κυθήρων, έχει πανέμορφο τοπία με συνδυασμό καλλιεργημένων αγρών, καταπράσινων λόφων, γραφικών χωριών και όμορφων παραλιών. Αν το περπάτημα είναι ένα από τα ενδιαφέροντά σας, η περιοχή μας προσφέρει μια ποικιλία από όμορφα σηματοδοτημένα παλιά μονοπάτια, εύκολα ή μέτριας δυσκολίας, κατάλληλα για παιδιά και περιπάτους ιστορικού ή λαϊκού ενδιαφέροντος.
Ελληνικα